YOOtheme

Eguide promotion

This page require Adobe Flash 9.0 (or higher) plug in.

Η ερώτηση «τι είδους φορητό υπολογιστή να διαλέξω» είναι πάντα επίκαιρη και απασχολεί τους περισσότερους αγοραστές υπολογιστών, που δεν είναι απόλυτα σίγουροι για την επιλογή τους.

Περισσότερα...

Share
Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 

Ένας φθηνός εκτυπωτής μπορεί τελικά να κοστίζει πολύ ακριβά

Το πραγματικό κόστος ενός εκτυπωτή δεν είναι μόνο το κόστος αγοράς του, αλλά και το κόστος λειτουργίας του.
Τα κόστη των μελανιών του εκτυπωτή σας είναι αυτά που θα πληρώνετε καθημερινά.
Για να υπολογίσετε το τελικό κόστος του εκτυπωτή σας, θα πρέπει στην αρχική τιμή αγοράς του να προσθέσετε και
το κόστος της εκτύπωσης.
Το κόστος των εκτυπώσεών σας προκύπτει διαιρώντας το κόστος του κάθε μελανιού με τον μέγιστο αριθμό σελίδων Α4
που εκτυπώνει και, στη συνέχεια, προσθέτοντάς τα μεταξύ τους.


Παράδειγμα
Αν ο εκτυπωτής σας δέχεται μαύρο, magenta, cyan και yellow θα πρέπει να το υπολογίσετε ως εξής:

Share

Τι Είναι το Firewall

Το firewall, που μπορεί να αποδοθεί στα ελληνικά με τον όρο πύρινο τείχος προστασίας ή και ηλεκτρονική πύλη ασφαλείας, είναι ένα πρόγραμμα-τείχος που σε γενικές γραμμές έχει τη δυνατότητα να εμποδίσει τους ιούς (viruses) και τα προγράμματα τύπου spyware να εγκατασταθούν στον υπολογιστή μας. Το firewall όπως το λέει και η λέξη είναι ότι και ένας πραγματικός τοίχος που σε εμποδίζει να μπείς κάπου (πχ.σε ένα δωμάτιο). Προστατεύει τον προσωπικό υπολογιστή από παρείσακτους  που προσπαθούν να εισέλθουν. Το firewall παρεμβαίνει μεταξύ ενός υπολογιστή (ή δικτύου) και  του ίντερνετ ελέγχοντας τις πληροφορίες που διακινούνται μεταξύ των δυο πλευρών. Ένας firewall είναι κάτι που χρησιμοποιείται ως κομμάτι ενός αυτοκινήτου. Στα αυτοκίνητα firewalls είναι τα φυσικά αντικείμενα που χωρίζουν το κινητήρα από τους επιβάτες. Αυτά προστατεύουν τους επιβάτες στη περίπτωση που ο κινητήρας πιάσει φωτιά ενώ παρέχουν ακόμη στον οδηγό, πρόσβαση στο χειρισμό του κινητήρα. Ένας firewall στους υπολογιστές είναι μία συσκευή (Η/Υ) που προστατεύει ένα προσωπικό δίκτυο από το δημόσιο κομμάτι. (Το Internet σαν σύνολο.)

Ο όρος firewall είναι πολύ πιθανό να προέρχεται από την αυτοκινητοβιομηχανία, όπου με τον όρο αυτό αποκαλείται το σύστημα ασφαλείας που υπάρχει ανάμεσα στη μηχανή και στην καμπίνα των επιβατών και που προστατεύει τους τελευταίους στην περίπτωση που η μηχανή πάρει φωτιά. Με την έλευση του Internet, ο όρος firewall εισήλθε μεταφορικά και στον χώρο των υπολογιστών.

Ο firewall υπολογιστής, από εδώ και πέρα θα ονομάζεται "firewall", μπορεί να "ακουμπά" αμφότερα, το προστατευόμενο δίκτυο και το Internet. Το προστατευόμενο δίκτυο δεν μπορεί να προσεγγίσει το Internet, ούτε το Internet μπορεί να προσεγγίσει το προστατευόμενο δίκτυο.

  Εάν εντοπιστεί κάτι ύποπτο  το firewall απαγορεύει την διέλευση αυτών των πληροφοριών.O έλεγχος γίνεται με βάση μια σειρά από φίλτρα ή και ρυθμίσεις που έχουν οριστεί από τον χρήστη. Ένα φίλτρο μπορεί να είναι παράδειγμα μια διεύθυνση στο ίντερνετ από την οποία δεν θέλετε να δέχεστε ή να στέλνετε πληροφορίες, ή ένα πρόγραμμα το οποίο δεν επιθυμείτε να επικοινωνεί με το ίντερνετ. Ένα βασικό είναι ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως το firewall δεν μπορεί να προστατέψει τον υπολογιστή από τους ιούς και γενικότερα από επιθέσεις διαφόρων εκτελέσιμων προγραμμάτων τα οποία μπορούν να εισέλθουν στον υπολογιστή π.χ μέσω συνημμένου αρχείου από e-mail. Επιπλέον αποτελεί μια πολύ καλή λύση προστασίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από μεγάλες εταιρείες που διαθέτουν εκτεταμένο δίκτυο υπολογιστών όσο και από απλούς χρήστες που έχουν σύνδεση στο Internet τύπου dialup ή ADSL.

 Τα firewall  είναι από τα σπουδαιότερα και πιο διαδεδομένα μέσα δικτυακής προστασίας για την ασφαλή λειτουργία του υπολογιστή. Αποτελούν τα πλέον αναγκαία αλλά και αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία μεμονωμένων υπολογιστών και ολόκληρων δικτύων απέναντι στους κινδύνους που παραμονεύουν στο internet.

 Οι κίνδυνοι που παραμονεύουν στο ιντερνετ είναι υπερβολικά πολλοί και αρκετοί από αυτούς είναι και αρκετά σοβαροί .Πέρα από τους ιούς και τα συναφή προγράμματα ,ένας υπολογιστής που συνδέεται στο internet χωρίς τείχος προστασίας είναι εκτεθειμένος σε ένα σωρό απειλές .Ενας καλός γνώστης δικτύων και σε συνδυασμό με τα κατάλληλα προγράμματα – εργαλεία μπορεί πολύ εύκολα να εξαπολύσει διάφορες επιθέσεις σε έναν υπολογιστή(εάν ανήκει σε  τοπικό δίκτυο σε περισσότερους) που δεν έχει  τείχος προστασίας (firewall).Αυτές τις επιθέσεις προσπαθεί να διακόψει το τείχος προστασίας που βρίσκεται ανάμεσα στο inernet και του δικτύου ή του προσωπικού υπολογιστή ελέγχοντας τις πληροφορίες που διακινούνται.

 Ένα firewall μπορεί να ελέγξει την κίνηση (traffic) των πακέτων του Internet από και προς τον υπολογιστή μας. Μπορεί να εντοπίσει τις πιθανές επιθέσεις στον υπολογιστή μας, να αναλύσει την κίνηση και τα αρχεία που ανταλλάσσονται, να διακρίνει τις ύποπτες δραστηριότητες και να εμποδίσει την ολοκλήρωσή τους. Ένα firewall προστατεύει ένα δίκτυο από κάποιο άλλο δίκτυο, υποβάλλοντας τα διερχόμενα πακέτα πληροφοριών (εισερχόμενα και εξερχόμενα) σε μια σειρά από ελέγχους και λαμβάνει την απόφαση να τα αφήσει να διέλθουν ή να τα εμποδίσει, ανάλογα με το αν περνούν κάποια τεστ ή όχι. Στην ουσία πρόκειται για έναν ελεγκτή κυκλοφορίας δεδομένων στο Internet.

Μπορεί επίσης να ελέγξει τα προγράμματα που είναι εγκατεστημένα στον ίδιο τον υπολογιστή μας και συνδέονται στο Internet και τα οποία στέλνουν προς τα έξω ευαίσθητα προσωπικά μας δεδομένα ή αφήνουν ανοικτή μια κερκόπορτα (backdoor) για να μπορούν οι πιθανοί hackers να ελέγξουν τον υπολογιστή μας. Ένα firewall μπορεί να κρατήσει κλειστές αυτές τις πόρτες και να μας ενημερώνει για κάθε ύποπτη κίνηση.

Η κάθε σοβαρή εταιρεία και ο κάθε οργανισμός που έχει συναλλαγές μέσω Internet, οφείλει να εφαρμόσει μια πολιτική ασφαλείας (security policy) και την καρδιά αυτής της πολιτικής ασφαλείας αποτελεί το firewall. Θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι για να μπορεί να θεωρηθεί μια εφαρμογή firewall ως πετυχημένη, θα πρέπει να μπορεί να ελέγχει και τις εσωτερικές αιτήσεις εφαρμογών και υπηρεσιών που γίνονται για πρόσβαση στο Internet και όχι μόνο αυτές που γίνονται από έξω προς τα μέσα.

 
Οι Κατηγορίες των Firewalls

Οι δύο μεγάλες κατηγορίες των firewalls είναι τα Hardware Firewalls και τα Software Firewalls. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν είτε συσκευές που είναι αυτόνομες (stand alone) και συνδέονται αμέσως με το δίκτυο είτε υπολογιστές που η μόνη τους δουλειά είναι ο ρόλος του firewall σ’ ένα δίκτυο και που έχουν εγκατεστημένα τα απαραίτητα προς τον σκοπό αυτό προγράμματα.

Επίσης τα firewall χωρίζονται σε δυο μεγάλες κατηγορίες: αυτά προέρχονται σε μορφή προγραμμάτων, τα οποία αναφέρονται ως personal firewall, και αυτά που έρχονται σε μορφή υλικού, τα οποία καλούνται hardware firewall.Τα τελευταία κυκλοφορούν είτε ως αυτόνομες συσκεύες δικτύου όπως είναι τα μόντεμ ADSL. Σε γενικές γραμμές τα firewall που κυκλοφορούν ως αυτόνομες συσκευές αποτελούν λύσεις κυρίως σε εταιρικά δίκτυα.

Οι διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στα firewall είναι αρκετές. Κάθε μια έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Σε άλλες περιπτώσεις είναι πιο εύχρηστη και αποτελεσματική η χρήση των firewall και σε άλλες η χρήση των hardware firewall.

Share
Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο 

Μια νέα εφαρμογή της Google βρίσκεται στα σκαριά, η οποία θα χαρτογραφεί σε τρισδιάστατη μορφή το ανθρώπινο σώμα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Body Browser θα λέγεται η εφαρμογή και θα επιτρέπει στους χρήστες να εξερευνούν το ανθρώπινο σώμα με τρόπο παρόμοιο με το Google Earth.

Θα μπορούν δηλαδή να ζουμάρουν στα στρώματα του δέρματος και των μυών και να εξετάζουν συγκεκριμένα οστά και όργανα, ή να κατεβάζουν φωτογραφίες από διαφορετικά μέρη του σώματος.

Όπως λέει η Google, η εφαρμογή αυτή θα έχει επίσης ψαχτήρι και σύστημα πλοήγησης, ενώ θα επιτρέπει τρισδιάστατα γραφικά χωρίς να απαιτείται Java plug-in και Flash.

Περισσότερα...

Share
Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο 

Εμείς εδώ, αυτοί αλλού!

Πάνω από 240 ψυχές στριμωγμένες σε ένα ψαροκάικο. 230  τα κατάφεραν, οι άλλοι ακόμη αγνοούνται. Ανθρώπινα κορμιά ριγμένα σε μια θάλασσα τρόμου και απόγνωσης. ’Όπως αυτή που κατέκλυσε τα μάτια των μικρών παιδιών και φυλακίστηκε από το φωτογραφικό φακό. Μαύρα, σκοτεινά, όπως το μέλλον τους. Κουρνιασμένα στις μητρικές αγκαλιές δεν καταλαβαίνουν πολλά. Για αυτά που θα έρθουν ή για αυτά που δεν θα έρθουν. 230 ψυχές  σε ένα ξενοδοχείο που άνοιξε άρον- άρον για να ζεσταθούν, να νιώσουν  άνθρωποι για λίγο, για όσο κρατήσει. Πρόσωπα  γεμάτα ερωτηματικά και θυμό, καρδιές παγωμένες. Άγνωστος τελικά προορισμός, ανύπαρκτα  και τα όνειρα.

Περισσότερα...

Share
Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 

Κάθε τέτοιες ημέρες, λίγο πριν προστεθεί ακόμα ένας χρόνος στο ημερολόγιο θέλω να κοιτάξω πίσω. Να κάνω ταμείο. Φέτος για κάποιον ακαθόριστο λόγο θέλω να σταθώ σε αυτά που με πόνεσαν, σε αυτά που με προσπέρασαν, σε αυτά που χάνονται. Όπως για παράδειγμα το πεζοδρόμιο των παιδικών μου χρόνων.
Εκεί που περπατάω ακόμη, σχεδόν κάθε βράδυ.
Είναι το ίδιο πεζοδρόμιο που χάραξα με τις ρόδες του ποδηλάτου μου, εκεί που έκλαψα, γέλασα, στο πεζούλι που έτρεξα αψηφώντας τις φωνές της μάνας μου, που φόρτωσα με απογοητεύσεις, εφηβικούς έρωτες, υποσχέσεις, εξομολογήσεις, ξενύχτια, όρκους φιλίας και αιώνιας πίστης.
Πόσα παιγνίδια, πόσες φωνές, πόσες αγκαλιές, πόσες φιλίες, πόσα φεγγαρόφωτα, πόσες ευχές, πόσα όνειρα, πόσες απογοητεύσεις, πόσες αναμονές!!!!
Ατέλειωτες ώρες υπομονής με την πετονιά τυλιγμένη στο χέρι μου για την πρώτη ψαριά, οι βουτιές στο μύλο, το πρώτο τσιγάρο, κρυφά στη σκάλα του δημάρχου, το πρώτο ραντεβού στο φάρο, η πρώτη μπύρα, ίσα-ίσα έφτανε το χατζιλίκι, στο Ναυτίλο.
Κορίτσια και αγόρια, ένα κουβάρι, τα γέλια τους ακόμα τα ακούω, τα κλάματα για τα ματωμένα τους γόνατα, τους βλέπω ακόμα σαν σημαδούρες στην άκρη του δρόμου έτοιμοι για ένα τελευταίο παιγνίδι.
Κρυφτό ή κυνηγητό;
Τι σημασία έχει, ένα τελευταίο φιλί και γυρίζουμε σπίτι.
Λίγες ώρες δροσιάς τις καλοκαιρινές νύχτες, η μαγεία του αγριεμένου χειμωνιάτικου τοπίου με το κύμα να σε σκεπάζει, κουβεντούλα, συναντήσεις κυριακάτικος περίπατος, βραδινή βόλτα, αναμφίβολα το καλύτερο αγχολυτικό, μετά από μια δύσκολη ενήλικη μέρα.
Τότε μετρούσαμε τους αρμούς, μην τους πατήσεις είναι γρουσουζιά.
Τώρα στο ίδιο πεζοδρόμιο μετράω τρύπες και κόκκινα πλαστικά δίχτυα που
οριοθετούν πληγές. Σίδερα που εξέχουν, πλάκες που λείπουν, πεζούλια ξεχαρβαλωμένα.
Ρωγμές που ρουφάνε με μανία όλες εκείνες τις θύμησες, που ξεγυμνώνουν τις πιο γλυκές μας στιγμές.
Κάτω στον παραλιακό της Γαρίτσας όλα έχουν αλλάξει.
Και εγώ είμαι ακόμη εκεί, άλλοτε κρατώντας ζεστά παιδικά χεράκια στις παλάμες μου κι άλλοτε επιλέγοντας την ηρεμία της μοναξιάς.
Ακόμα και αν αισθάνομαι το έδαφος να γονατίζει, ακόμα κι αν νιώθω το κύμα να τρώει τα σωθικά του δρόμου, με ορμή και αυθάδεια, είμαι εκεί, και επιμένω.
Να αναμετριέμαι με τις σκιές των παιδικών μου χρόνων, να περιμένω ακόμα καθισμένη με τα πόδια κρεμασμένα προς τη θάλασσα να φανείς από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, να ακούσω την παλιοπαρέα να με φωνάζει, να δω τη μάνα μου με την αγωνία της αναζήτησης στα μάτια..
Σε αυτό το δικό μου πεζοδρόμιο φύλαξα τα χρόνια της αθωότητας, την παρατεταμένη εφηβεία και τις γλυκόπικρες διαδρομές.
Ένας νέος χρόνος έρχεται, δεν είμαι σίγουρη ότι θα φέρει τη λύτρωση ή τον ανηλεή φόβο..
Ούτε είμαι σίγουρη αν το πεζοδρόμιο θα τα καταφέρει να μείνει εκεί, όπως το ξέρω, όπως το αναγνωρίζουν οι αισθήσεις μου.
Το πεζοδρόμιο των παιδικών μου χρόνων!!

Share
Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 


Οι συντομεύσεις διαφόρων ενεργειών των Microsoft Windows® μας λύνουν τα χέρια. Πολλές από τις λειτουργίες που έχουμε συνηθίσει να εκτελούμε με το ποντίκι γίνονται πολύ πιο εύκολα και γρήγορα με το πληκτρολόγιο.

Να το πώς:
o Αντί να πηγαίνουμε κάθε φορά στην μπάρα εργασιών για να μετακινηθούμε μέσα στα ανοιχτά παράθυρα μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον συνδυασμό Alt+Tab. Πατώντας αυτά εμφανίζεται ένα μικρό παράθυρο που δείχνει όλες τις ανοιχτές εφαρμογές. Κρατώντας πατημένο το Alt και ξαναπατώντας διαδοχικά το Tab μεταφερόμαστε μια θέση δεξιά. Αν αφήσουμε το Alt θα έρθει στο προσκήνιο το πρόγραμμα που έχουμε επιλέξει.

Περισσότερα...

Share

Προσφορά Ιστοτόπου

Προσφορά κατασευής Web Site

X-Developers ...the web makers!

Κατασκευάζουμε τον δικτυακό σας τόπο όχι από,

αλλά με 550 € !

Η προσφορά περιλαμβάνει:

• Την κατασκευή του site σας • Το όνομα του χώρου (www.toonomasas.com) για ένα χρόνο. • Την φιλοξενία για ένα χρόνο στους servers. • Την προώθηση στις μηχανές αναζήτησης. • Την δωρεάν καταχώριση στον επαγγελματικό οδηγό της Κέρκυρας (www.corfueguide.gr). • Την δημιουργία 2 λογαριασμών e-mail • Την σύνδεση του site με το facebook • Την εκπαίδευση • Και τεχνική υποστήριξη για 6 μήνες.

Δωρεάν Καταχώρηση!!!

    Καταχωρίστε δωρεάν την επιχείρηση σας στο CorfuEGuide με 3 απλά βήματα.

    Kαταχώρηση...

Πρόσφατες καταχωρήσεις

Google +

 

 

 

MarineTraffic

Η κίνηση των πλοίων στο λιμάνι της Κέρκυρας

Live!

Φίλοι Στο Facebook

ΝΕΕΣ ΣΤΗΛΕΣΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 01 Οκτώβριος 2014, 18.42 Administrator Ομορφιά & Αισθητική
ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Μετά την όμορφη και ξένοιαστη εποχή του Περισσότερα
Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών
Ξεκινά στις   7/10/2014  η ηλεκτρονική υποβολή Περισσότερα
Από τα 8 στα 10 (windows) 01 Οκτώβριος 2014, 17.52 Administrator Δήμος Αυλωνίτης
Από τα 8 στα 10 (windows)
Το νέο της λειτουργικό σύστημα Windows 10 Περισσότερα
ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 03 Σεπτέμβριος 2014, 12.58 Administrator Ομορφιά & Αισθητική
ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
  Λόγω των πολλών αλλοιώσεων που έχει Περισσότερα

Στο περίπτερο...

olympiacos-blog

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Κατάστημα Ηλεκτρικών Ειδών - Service - Ηχητικών και Οπτικών Συστημάτων - Σταθερής και Κινιτής Τηλεφωνίας.

X-Developers

Τώρα με έκπτωση 15% σε ανταλλακτικά

και 20% σε υπηρεσίες.

Saint Nicholas Beach Apartments

Στο πανέμορφο κόλπο της Δασιάς πάνω στη θάλασσα βρίσκεται το καινούργιο πολυτελές συγκρότημα St. Nicholas beach Apartments.

 

Metal Prokat Desing

eXTReMe Tracker