YOOtheme

Φοροτεχνικά Θέματα

Αξιολόγηση Χρήστη: / 5
ΧείριστοΆριστο 

 

Τι αλλάζει με τον προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών.
Θα γίνεται αυτόματα από την Εφορία.
Ποια τα κριτήρια
 
Στο αμερικανικό πρότυπο ενδέχεται να κινείται το νέο σύστημα φορολογικών ελέγχων που πρόκειται να καθιερωθεί, ενώ παράλληλα ανοίγει ο δρόμος για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων με την επιβολή νέου τύπου τεκμηρίων.
Με υπουργικές αποφάσεις οι οποίες αναμένεται να εκδοθούν σήμερα ή το αργότερο αύριο ενεργοποιούνται με καθυστέρηση 14 μηνών, οι έμμεσες μέθοδοι τεκμαρτού προσδιορισμού των φορολογητέων εισοδημάτων.
Θα βασίζονται στην παρακολούθηση των κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών των ελεγχόμενων, στο είδος, το χρόνο και την έδρα του επαγγέλματος, στα λειτουργικά έξοδα, τη ταμειακή ρευστότητα, στις δαπάνες διαβίωσης των επαγγελματιών καθώς και στα ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία τους.
Με τις υπουργικές αποφάσεις:

Περισσότερα...

Share

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πληροφορικών Συστημάτων Ξεκίνησε η εκτύπωση των ειδοποιητηρίων και η πληρωμή για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 από το taxisnet .
Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας 2013 θα είναι αναρτημένα στο ιντερνετ και συγκεκριμένα στην σελίδα της ΓΓΠΣ gsis.gr οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν την εκτύπωση .Απο σήμερα ξεκινάει και η πληρωμή από τους φορολογούμενους στις τράπεζες εφορίες και στα ΕΛΤΑ με τα εκτυπωμένα τελη κυκλοφορίας από το taxisnet.
Η απόδειξη πληρωμής που θα πάρουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων η μοτοσυκλετών θα αντικαταστήσει το αυτοκόλλητο σήμα κυκλοφορίας που δεν θα είναι πλεόν υποχρεωμένοι να κολλήσουν σε εμφανή σημείο του οχήματος του.Θα υπάρχουν δύο τρόποι ελέγχου για αυτούς που δεν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013.

Ο πρώτος τρόπος θα είναι  οι έλεγχοι από την Τροχαία όπου ο οδηγός θα πρέπει  να έχει πάντα μέσα στο αυτοκίνητο την απόδειξη πληρωμής για τα τέλη κυκλοφορίας  και θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας.Ο δευτερος έλεγχος είναι οι διασταυρώσεις από την ΓΓΠΣ και η αποστολή ειδοποιητηρίων πληρωμής με πρόστιμο το διπλάσιο του προβλεπόμενου ποσού σε αυτούς που δεν πληρώσουν τα τέλη βάση της προθεσμίας που θα δώσει το Υπουργείο Οικονομικων .

Περισσότερα...

Share

απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και  Δικτύων παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής των Γενικών Επενδυτικών Σχεδίων ως την 15/1/2013. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί μεταβατική ρύθμιση εναρμόνισης με το καθεστώς του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου, με αφορμή τις επικείμενες αλλαγές αυτού, και διευκολύνει την κατάθεση αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων που βρίσκονται στο στάδιο της ωρίμανσης.

Περισσότερα...

Share
Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 

Σε ιδιωτικές επιχειρήσεις θα τοποθετηθούν 50.000 άνεργοι μέσω τεσσάρων επιδοτούμενων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Πρόκειται για το ειδικό διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση ασφαλιστικών εισφορών, το πρόγραμμα προώθησης στην αγορά εργασίας 5.000 πτυχιούχων, το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και το πρόγραμμα δικαιούχων επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας.

Περισσότερα...

Share

Προσφορά Ιστοτόπου

Προσφορά κατασευής Web Site

X-Developers ...the web makers!

Κατασκευάζουμε τον δικτυακό σας τόπο όχι από,

αλλά με 550 € !

Η προσφορά περιλαμβάνει:

• Την κατασκευή του site σας • Το όνομα του χώρου (www.toonomasas.com) για ένα χρόνο. • Την φιλοξενία για ένα χρόνο στους servers. • Την προώθηση στις μηχανές αναζήτησης. • Την δωρεάν καταχώριση στον επαγγελματικό οδηγό της Κέρκυρας (www.corfueguide.gr). • Την δημιουργία 2 λογαριασμών e-mail • Την σύνδεση του site με το facebook • Την εκπαίδευση • Και τεχνική υποστήριξη για 6 μήνες.

Δωρεάν Καταχώρηση!!!

    Καταχωρίστε δωρεάν την επιχείρηση σας στο CorfuEGuide με 3 απλά βήματα.

    Kαταχώρηση...

Πρόσφατες καταχωρήσεις

Google +

 

 

 

MarineTraffic

Η κίνηση των πλοίων στο λιμάνι της Κέρκυρας

Live!

Φίλοι Στο Facebook

ΝΕΕΣ ΣΤΗΛΕΣΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 01 Οκτώβριος 2014, 18.42 Administrator Ομορφιά & Αισθητική
ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Μετά την όμορφη και ξένοιαστη εποχή του Περισσότερα
Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών
Ξεκινά στις   7/10/2014  η ηλεκτρονική υποβολή Περισσότερα
Από τα 8 στα 10 (windows) 01 Οκτώβριος 2014, 17.52 Administrator Δήμος Αυλωνίτης
Από τα 8 στα 10 (windows)
Το νέο της λειτουργικό σύστημα Windows 10 Περισσότερα
ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 03 Σεπτέμβριος 2014, 12.58 Administrator Ομορφιά & Αισθητική
ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
  Λόγω των πολλών αλλοιώσεων που έχει Περισσότερα

Στο περίπτερο...

olympiacos-blog

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Κατάστημα Ηλεκτρικών Ειδών - Service - Ηχητικών και Οπτικών Συστημάτων - Σταθερής και Κινιτής Τηλεφωνίας.

X-Developers

Τώρα με έκπτωση 15% σε ανταλλακτικά

και 20% σε υπηρεσίες.

Saint Nicholas Beach Apartments

Στο πανέμορφο κόλπο της Δασιάς πάνω στη θάλασσα βρίσκεται το καινούργιο πολυτελές συγκρότημα St. Nicholas beach Apartments.

 

eXTReMe Tracker