YOOtheme

Μακαρόνια με σάλτσα και φρέσκα μυρωδικά

Αξιολόγηση

4.3/5 rating (3 votes)
  • Πολυπλοκότητα: easy
  • Μερίδες: 4
Μακαρόνια με σάλτσα και φρέσκα μυρωδικά

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

 

Η Δευτέρα είναι πάντα δύσκολη ακόμα και για το φαγητό.

Από την Κυριακή συνήθως δεν μένει τίποτα, δεν έχουμε καμιά  διάθεση να μαγειρέψουμε για την επομένη και αναζητάμε πάντα λίγη χαλάρωση.

Για αυτό μια εύκολη και γρήγορη λύση είναι μια  απλή μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα.

Αν έχουμε κέφι φτιάχνουμε τη σάλτσα από το βράδυ της Κυριακής, αν όχι δεν θα μας πάρει πολύ χρόνο   να την ετοιμάσουμε  μόλις επιστρέψουμε  το μεσημέρι της Δευτέρας από τη δουλειά. Μέχρι  να αλλάξουν τα παιδιά, να στρώσουμε το τραπέζι  και να βράσουν τα μακαρόνια έχει γίνει και η σάλτσα μας.

Συστατικά

  • Δύο μέτρια ξερά κρεμμύδια Τρεις σκελίδες σκόρδο Μια κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ (αντικαθιστά τις ζουμερές και μυρωδάτες ντομάτες που καλό είναι να τις καταναλώνουμε μόνο στην εποχή τους)
  • Τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο Ένα πακέτο σπαγγέτι ή άλλου τύπου πάστα που προτιμάτε. Δύο κλαράκια δυόσμο και δύο κλαδάκια φρέσκια ρίγανη.
  • Είναι πολύ απλό να έχουμε σε μικρά η μεγαλύτερα γλαστράκια, ανάλογα με τον χώρο που διαθέτουμε, φρέσκα αρωματικά.
  • Ρίγανη δυόσμος, δεντρολίβανο, βασιλικός, θυμάρι σέλινο μαϊντανό ακόμα και ο πιο δύσκολος άνηθος μπορούν να κάνουν τη διαφορά με τη φρεσκάδα και τις μυρωδιές τους.
  • Αλάτι Πιπέρι Λίγη ζάχαρη Νεράκι ή κρασί, αν έχουμε

Οδηγίες

  1.  

    Κόβουμε σε ροδέλες το κρεμμύδι και το σκόρο

    Ζεσταίνουμε το τηγάνι.

    Βάζουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και  ανακατεύουμε έως ότου γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαζί μια κουταλιά ζάχαρη.

    Προσθέτουμε το κονκασέ αλάτι και πιπέρι.

    Ανακατεύουμε λίγο ακόμη και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά με ένα ποτηράκι νερό, αν έχουμε κρασί κόκκινο ακόμη καλύτερα.

    Μόλις σωθούν τα υγρά του δοκιμάζουμε. προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, όσο θέλουμε, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά.

    Βράζουμε σε αλατισμένο νερό  τα μακαρόνια στο χρόνο που γράφει στο πακέτο των ζυμαρικών που επιλέξαμε και αμέσως μετά τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα την οποία έχουμε πάλι βάλει στη φωτιά, σουρώνοντας τα με μια τρυπητή κουτάλα επιτρέποντας στο νεράκι να περάσει στη σάλτσα μας.

    Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε πιατέλα στην οποία έχουμε απλώσει μια στρώση τριμμένο τυρί. Η παρμεζάνα είναι  η καλύτερη επιλογή αλλά μπορεί να νοστιμίσει το πιάτο κα  οποιοδήποτε σκληρό τυρί που έχουμε στο ψυγείο.

    Δεν ξεχνάμε να βάλουμε λίγο τυράκια και πάνω στα μακαρόνια.

Comments (0)

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.

Προσφορά Ιστοτόπου

Προσφορά κατασευής Web Site

X-Developers ...the web makers!

Κατασκευάζουμε τον δικτυακό σας τόπο όχι από,

αλλά με 550 € !

Η προσφορά περιλαμβάνει:

• Την κατασκευή του site σας • Το όνομα του χώρου (www.toonomasas.com) για ένα χρόνο. • Την φιλοξενία για ένα χρόνο στους servers. • Την προώθηση στις μηχανές αναζήτησης. • Την δωρεάν καταχώριση στον επαγγελματικό οδηγό της Κέρκυρας (www.corfueguide.gr). • Την δημιουργία 2 λογαριασμών e-mail • Την σύνδεση του site με το facebook • Την εκπαίδευση • Και τεχνική υποστήριξη για 6 μήνες.

X-Developers

Τώρα με έκπτωση 15% σε ανταλλακτικά

και 20% σε υπηρεσίες.

eXTReMe Tracker